İnönü Üniversitesi Senatosu Darende’de Toplandı 4413 defa okundu

Daha önce Kale ve Arapgir ilçelerinde toplanan İnönü Üniversitesi Senatosu, bu defa Darende ilçesinde toplandı. Üniversite Senatosu, Aralık ayı toplantısını Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik başkanlığında Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, toplantı öncesinde Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş'u makamında ziyaret etti. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokuluna geçen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, toplantı öncesi görüntü alan basın mensuplarına, 2014-2015 akademik yılının İnönü Üniversitesinin 40'ıncı yılı olması nedeniyle Senatonun ilçelerde toplandığını, Üniversite yönetiminin Malatya'nın ilçeleriyle iyi ilişkiler geliştirdiğini, buradaki yüksekokulların motivasyonunu bu yolla artırdıklarını açıkladı ve bundan sonraki toplantının Hekimhan'da gerçekleştirileceğini kaydetti. Üniversite Senatosu daha sonra gündemindeki konuları görüşmeye başladı. Senato toplantısından sonra İnönü Üniversitesi Yönetim Kurulu toplantısına geçilirken, başka bir salonda da Meslek Yüksekokulu Müdürleri MEYOK (Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü) toplantısını gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ve Senatörler, öğleden sonra Darende Belediye Başkanlığını ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İnönü Üniversitesi Senatosunu öğle yemeğinde ağırladı. Yemekte kısa birer konuşma yapan Kaymakam Bünyamin Kuş ve Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İnönü Üniversitesi Senatosunun Darende'de toplanmasından dolayı yaşadıkları memnuniyeti dile getirdiler. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik de, Darende'de gördükleri yakın ilgi nedeniyle İnönü Üniversitesi Senatosu adına Darende Kaymakamına ve Belediye Başkanına teşekkür etti. Darende'nin tarihî ve turistik mekânları gezildikten sonra toplu fotoğraf çekildi.