"Duvarsız Teknoloji İnkübatörü" Girişimciye Sinerji Verecek 930 defa okundu

Üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile küçük ve orta ölçekli kuruluşların Ar-Ge ve yenilik alanında işbirliğini sağlamak, ülke işletmelerinin uluslararası rekabet edebilir ve ileri teknoloji tabanlı bir yapıya kavuşturulması için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) Ar-Ge ve yenilik desteklerinin Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) Müdürlüğü kurulmadan da uygulanabilmesi için başlatılan girişimler sağlanan kurumlar arası işbirliği ile istenen sonuca ulaşıldı.

KOSGEB Malatya Merkez Müdürlüğü tarafından hazırlanan Malatya ili Ar-Ge raporu ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve Üniversitemizden alınan talepler KOSGEB Başkanlığına sunulmuş, bu çalışmalar ve talepler doğrultusunda KOSGEB İcra Komitesi tarafından ilimize Duvarsız Teknoloji İnkübatörü kurulmasına onay verilmiştir.

Girişimcilerimizin Ar-Ge faaliyetlerine sinerji verecek olan Duvarsız Teknoloji İnkübatörü İşbirliği Protokolü  İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB'in katılımıyla  imzalandı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen işbirliği protokolü imza programına, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.Hüseyin Erkoç ve KOSGEB merkez Müdürü Murat Seki katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Malatya TSO Başkanı  H.Hüseyin Erkoç, yakın dönem  içerisinde üniversite ile geliştirdikleri  işbirliği sonucu önemli gelişmelerin sağlandığını vurgulayarak, imzaladıkları protokolün Malatya ve çevre sanayicisine katkı sunacağını belirtti. Başkan Erkoç, artık girişimcilerimizin geliştirdikleri yatırım projelerinin değerlendirilmesi ve sonrasında destek alabilmesi konusunda başka illere gitmeyeceklerini söyledi.

Rektör Yardımcımız  Prof. Dr. İlhan İçen ise konuşmasında, üniversite-sanayi işbirliği sürecine ilk olarak  TEKNOKENT'in  kurulması çalışmalarıyla başladıklarını belirterek Duvarsız Teknoloji İnkübatörü işbirliği ile  yeni bir başarının daha sağlandığını ifade etti. Üniversite olarak  iş yapan sanayicilerin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Prof. Dr. İçen, bu işbirliğin Malatyalılar için hayırlı olmasını diledi.

Hem girişimcilerin hem de KOBİ'lerin Ar-Ge ile ilgili yapacakları projelerin artık ilimizde değerlendirileceğini belirten KOSGEB Merkez Müdürü Murat Seki, bundan sonraki aşamada ise değerlendirme ve karar kurulunun oluşturulması ve sonrasında girişimcilerimizin harekete geçirilmesi sağlanacaktır dedi.