Ölümünün 76. Yılında Atatürk’ü Anma Töreni 1936 defa okundu

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 76. ölüm yıldönümü münasebetiyle, Üniversitemiz Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde Atatürk'ü Anma Töreni gerçekleştirildi.

Rektör yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Ünsal Özgen, Prof. Dr. Davut Özbağ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Genel Sekreter Doç. Dr. Kadir Kartalcı, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, genel sekreter yardımcıları, öğretim üyeleri ve elemanları ile öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan anma töreni, 2 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Ayrıca Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 76. ölüm yıldönümü münasebetiyle Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından "Geleneksel Cumhuriyet Sokağı Sergisi" düzenlendi.

Üniversitemiz Bilgeler Yolu'nda düzenlenen ve Atatürk'ün bilinmeyen 40 fotoğrafının yer aldığı serginin üç gün süre ile Atatürk'ün sevdiği şarkılar eşliğinde gezilebileceği kaydedildi.