Rektörümüz Prof. Dr. Çelk`i Ziyaret Edip Eğitsel Destek İstediler 1010 defa okundu

Malatya merkez köyleri temsilcisi M. Nuri Alan  ve bir grup muhtar Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'i makamında ziyaret ettiler.

Merkez köyleri sulama suyu projesi kapsamında düşünülen Yaygın Barajı ve Beypınar Göleti projeleri ile ilgili gelişmeleri ve yapılan çalışmaları paylaşmak ve proje aşamasında üniversitemiz ile ilgili ortak hareket edilebilecek çeşitli konular konuşuldu. Görüşmede Malatya merkez köyleri temsilcisi M. Nuri Alan şunları söyledi: "Yaşanılan kuraklık nedeniyle 30 Köy, 100 bin dönüm ekili arazi kuruma ile karşı karşıya. Projesi üzerinde düşündüğümüz ve çeşitli alt yapı çalışmalarını sürdürdüğümüz Yaygın Barajı ve Beypınar Göleti oluşturulamazsa çok ciddi sıkıntılar yaşayacağız. Merkez köyleri sulama projesi çalışmaları kapsamında  oluşturduğumuz birliktelik ile düşündüğümüz baraj ve gölet projesi hayata geçirilir ve  modern sulama teknikleri de  kullanılırsa bahsettiğimiz kuraklık tehlikesinden arazilerimizi kurtarabiliriz. Hatta komşu olmamızdan dolayı üniversitemiz kampusunun  sulama sıkıntısı ve Beydağı eteklerinin yeşillendirilmesi konusunda su sıkıntısı ortadan kalkmış olacaktır. Projelerimiz hayata geçerse sulama birliği  kurarak sulamadaki düzenini de sağlamayı düşünüyoruz. Çiftçilerimizin modern tarım ve sulama sistemleri konusunda bilinçlendirilmesi ve düşünülen projelere katkı sağlamaları açısından eğitsel desteği de üniversitemizden bekliyoruz."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasında şunları söyledi: "Küresel anlamda tüm dünyada yaşanılan kuraklığın ülkemizdeki boyutlarını hepimiz biliyoruz. Son yıllarda yer altı su kaynaklarımızın kullanımına yoğun bir talep var. Oysaki yer altı kaynakların yoğun bir şekilde kullanılması çok tehlikeli bir sonuç doğuracaktır. Mümkün olduğu kadar kar ve yağmur suyu gibi doğal kaynaklarımızın kullanımı konusunda titiz olmamız lazım. Kaynaklarımızın modern sistemler dahilinde kullanımını sağlamak ve bunu tüm ülkeye yaymak için herkesin elinden geleni yapması gereklidir. Üniversite olarak bu anlamda gelebilecek tüm taleplere  eğitsel ve bilimsel olarak gerekli yardımı yapmayı bir görev biliyoruz. Üniversitelerin toplumun eğitsel ve bilimsel sorunları karşısında çözüm üretmek gibi asli fonksiyonları olduğu gibi kendi toplumunun menfaatine katkısı olmayan bir üniversite sistemi de düşünülemez. Bahsettiğiniz projelerin çok önemli olduğuna katılıyor, bilimsel ve eğitsel destek konusunda her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ayrıca oluşturulan bu birlikteliklerin artık üniversitelerden eğitsel yardım talep etmelerini önemli buluyor ve çok sevindiğimi belirtmek istiyorum."

Konuşmaların ardından bir süre daha devam eden görüşmede kendilerine gösterilen sıcak ilgiden dolayı Malatya merkez köyleri temsilcisi M. Nuri Alan ve muhtar heyeti Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'e teşekkürlerini sundular.