Prof. Dr. Ömer Dinçer, Üniversitemizi Ziyaret Etti 3038 defa okundu

Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı (2009-2011) ve Milli Eğitim Bakanı (2011-2013) olarak 60 ve 61. hükümet kabinelerinde de yer alan İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ömer Dinçer, 11 Ekim 2014 Cumartesi günü Üniversitemizi ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, ziyaretini siyasilerden, üst düzey bürokratlardan, Malatyalı sivil toplum temsilcileri ve işadamlarından oluşan kalabalık bir grupla birlikte gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Dinçer'e İnönü Üniversitesi hakkında bilgiler verdi. İnönü Üniversitesinin kuruluşunun 40. akademik yılını yaşadıklarını hatırlatan Prof. Dr. Cemil Çelik, "40. Yılda 40 Proje"yi hayata geçirdiklerini; projelerin toplam 240 milyonluk bir maliyetle gerçekleştiğini; bunun 150 milyonu yatırım bütçesinden, 64 milyonu öz gelirlerden, 10 milyonu bağışlardan, 8 milyonunun ise diğer kurumlar tarafından karşılandığını söyledi. Rektörlük Makamında gerçekleşen görüşmenin ardından söz konusu projeler arasında yer alan Bilgeler Yolu, Güneş Enerjisi Santrali ve Kalegöl Otel gezildi. Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, bu yatırımlar hakkında bilgi verirken, Bilgeler Yolu'nun kültürel, kendi alanında Türkiye'nin en büyüğü olma özelliği taşıyan 5.3 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali'nin çevreci ve Kalegöl Otel'in sosyal duyarlılık ürünü projeler olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Ömer Dinçer ve beraberindekiler, daha sonra Üniversiteden ayrıldılar.