Öğretmenler Günü Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı 825 defa okundu

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla üniversitemizde bir etkinlik düzenlendi. Üniversitemiz Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinlik, Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programla devam etti.

Doç. Dr. Hasan Arapgirlioğlu yönetiminde, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğrenci korosunun seslendirdiği mini bir konser sunuldu.
Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen program daha sonra Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Battal'ın sunduğu 'Öğretmenlik Mesleğinin Dünü ve Bugünü' başlıklı konferansla devam etti.
Prof. Dr. Battal konuşmasında şunları söyledi: "1982 yılından itibaren Atatürk'ün baş öğretmenliğe kabulünden sonra ülkemizde kutlanmaya başlanan öğretmenler günü dolayısıyla düzenlediğimiz etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirtmek isterim.
Ben 1978 yılından beri bu mesleğin içerisindeyim ve bugüne kadar eğitim alanında neler yapıldığının canlı şahidiyim.Ben bugünün bir muhasebe günü olmasını düşünüyorum. Ülke düzeyinde öğretmenlik ve  eğitim adına neler yaptık? Hatalarımız ve doğrularımız nedir? Konferansımda bu soruların cevabını da tespitlerim doğrultusunda sizlerle paylaşmaya  çalışacağım. Bizim tek amacımız vardır oda bu memlekete daha nitelikli öğretmenler yetiştirmektir. Bu mesleğin gereğini daha iyi bir şekilde yapmak için gayret sarf etmemiz gerekir. Öğretmenlik herkesin yapabileceği bir iş değildir. Bu  meslek ayrı bir özveri ayrı bir başarı gerektirir. Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde yetişen öğretmen adayı öğrencilerimizin çok şanslı olduklarını belirtmek istiyorum. Çünkü fakültemiz başarı oranı itibariyle Türkiye  üniversiteleri arasında hep ilk sıralarda yerini almıştır. Bu başarı giderek daha üst sıralarda yerini alacaktır. Eğitim sistemimizin ileri seviyelerde olabilmesi için bahsettiğim başarıların ülkemiz geneline yayılması gerekmektedir. Geleceğimizin teminatı dediğimiz gençlerin gerek üniversite sınavındaki başarısızlıkları gerekse üniversite sonrası atamalarda yaşadıkları zorlukların nedenli üzücü boyutlara ulaştığını bir daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle Eğitim Fakültelerinde yetişen öğretmen adayları atama beklerken yerine branşı öğretmenlik olmayan mezunların öğretmen olarak atanmasının ne  kadar yanlış ve adaletsiz bir yaklaşım olduğunu belirtmek isterim. Öğretmenlik herkesin yapabileceği bir iş değildir. Nasıl ki bir öğretmen bir eczacının işini yapamıyorsa bir eczacı, bir kimyacı, bir mühendiste bir öğretmenin işini yapamaz.Öğretmen yetiştirme uygulamaları Türkiye'mizin koşullarına ve dünyadaki gelişmelere göre bilimsel esaslar çerçevesinde ele alınmalıdır.Kesinlikle politik ve şahsi çıkarlara alet edilmemelidir."