İnönü Üniversitesi Senatosundan Erman Ilıcak’a ‘Fahri Doktora’ Unvanı 3559 defa okundu

"40'ıncı Yılda 40 Proje" sloganıyla Ekim ayı içinde 40'ıncı akademik yıl açılış törenini gerçekleştirmeye hazırlanan İnönü Üniversitesinden Malatyalı işadamı Dr. Erman Ilıcak'a 'Fahri Doktora' unvanı.

Son yıllarda Malatyalı işadamı Mahmut Çalık, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Malatya'nın yetiştirdiği önemli devlet adamlarından Recai Kutan'a 'Fahri Doktora' unvanı veren İnönü Üniversitesi Senatosu, şimdi de Malatyalı işadamı Dr. Erman Ilıcak'a 'Fahri Doktora' unvanı veriyor.

En son toplantısını Arapgir'de yapan İnönü Üniversitesi Senatosu, Malatyalı işadamı ve Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak'a 'Fahri Doktora' unvanı verilmesi teklifini görüştü. Dr. Erman Ilıcak'a Fahri Doktora unvanı verilmesi teklifi, tüm Senato üyelerinin oybirliği ile karara bağlandı. Edinilen bilgiye göre, Ekim ayında gerçekleştirilmesi düşünülen 2014-2015 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde Dr. Erman Ilıcak'a 'Fahri Doktora Belgesi' takdim edilecek.

Dr. Erman Ilıcak, geçtiğimiz yıl da İnönü Üniversitesinin açılış törenine katılmış ve burada açılış dersi vermişti. Yaptığı konuşmada kendileri tarafından yaptırılıp İnönü Üniversitesine devredilen Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulunda okuyan bütün öğrencilere burs verdiklerini hatırlatan Ilıcak, bununla beraber, Üniversitenin diğer akademik birimlerinde öğrenim gören 200 öğrenciye daha burs vereceklerini ve bu öğrencilerin dört yıl boyunca burs imkânından yararlanacaklarını açıklamıştı.

Dr. Erman Ilıcak'ın Kısa Öz Geçmişi

Erman Ilıcak, 3 Ekim 1967 Malatya doğumludur.

Kurucusu ve başkanı olduğu Rönesans Holding, müteahhitlik, emlak ve enerji sektörlerinde faaliyet göstermekte olup, yaklaşık 35,000 kişiye istihdam sağlamaktadır.

TED Ankara Kolejinde orta ve lise öğrenimini 1985 yılında tamamladı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1990 yılında mezun oldu.

Viyana Ekonomi Üniversitesi ve Minnesota Üniversitesi'nin düzenlediği MBA programından 2002 yılında diploma aldı.

Paris'te bulunan International School of Management'ın düzenlediği işletme doktorası programından 2011 yılında mezun oldu.

Kariyer

1990 -1994     ENKA İnşaat, Türkiye, Libya ve Rusya Şantiyelerinde saha planlama mühendisi

1994 -             Rönesans Holding'in Kurucusu ve Başkanı