İnönü Üniversitesi, Vali Vasip Şahin Onuruna Yemek Verdi 3357 defa okundu

İnönü üniversitesi Rektörlüğü, Malatya Valisi iken İstanbul Valisi olarak atanan Vasip Şahin onuruna yemek verdi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi Kabul Salonu'nda düzenlenen ve Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in ev sahipliği yaptığı yemek programına, Vali Vasip Şahin, Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Cemal Akın, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Mehmet Akyürek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in yanı sıra, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum teşekküllerinin temsilcileri ile İnönü Üniversitesi yöneticileri katıldı.

Her sokağını büyük bir rahatlık ve huzurla gezebildiği Malatya'da, tanısın ya da tanımasın her vatandaşın kedisine göstermiş olduğu teveccühten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vasip Şahin, "Malatya, bu yapısıyla Anadolu'yu hâlâ yaşıyor. Bu hasletlerin daha da gelişerek devam etmesi ve Anadolu'nun diğer yörelerine de bu manada önderlik yapması temennimdir. Düzenlenen bu güzel organizasyon ile bizleri şereflendiren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'e ve tüm Üniversite camiasına teşekkür ediyorum." dedi.

İstanbul'a ataması yapılan Vali Vasip Şahin'i Malatya'dan uğurlarken, Üniversite olarak ilimizin kamu kurumları ile sivil kuruluşlarının yöneticilerinin de davet edildiği bir onur yemeği tertip ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Valimiz Sayın Vasip Şahin, bilgeliğiyle, devlet ve millet adamlığıyla, takımımızın birliği ve tesanüdü noktasında devlet kurumları arasında kardeşliğin, barışın ve uyumun sağlanmasında büyük emeği geçmiştir. Üniversitenin üst yöneticisi olarak kendisinden azami derecede yararlandığımızı, onun bütünleştirici yönetiminde iyi işler yaptığımızı biliyorum. Kendilerine yeni görevinde başarılar diliyorum."

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya'ya ve İnönü Üniversitesine yaptığı değerli katkılar nedeniyle Vali Vasip Şahin'e teşekkür etti ve Geleneksel El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezinde üretilmiş seramik tablo takdim etti.