Üniversitemize Şimdiden 1431 Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvurdu 3583 defa okundu

İnönü Üniversitesinde öğrenim görmek isteyen değişik ülkelerden çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci başvuruda bulundu.

Yükseköğrenimlerini üniversitemizde tamamlamayı planlayan ABD, Almanya, Fransa, Çin, Bulgaristan, Avusturya, Rusya, Brezilya, Hollanda, Suudi Arabistan, Tayland, Türkmenistan, Azerbaycan, Moğolistan, İran, Irak, Nijerya, Kazakistan, Gürcistan gibi 78 farklı ülkeden toplam 1431 yabancı uyruklu öğrenci başvuruda bulundu.

Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) belirlediği kontenjanlar dâhilinde 2010 yılında 100 yabancı öğrenci kabulüyle başlayan Üniversitemiz bu sayıyı kısa süre içerisinde yükselterek hızla uluslararasılaşan ve dünyada tanınırlığı artan bir üniversite hüviyetine girmeyi başardı.