40. Yıl Anısına ‘Malatya Türküleri’nin İkinci Albümü 2953 defa okundu

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Devlet Konservatuarı, 'Malatya Türküleri'nin seslendirildiği albümün ikincisini de yaptı. İnönü Üniversitesinin kuruluşunun 40. yılı anısına hazırlanan albümde toplam 10 Malatya Türküsü seslendirildi.

Kültürel ve sanatsal değerlerimizin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasına hizmet etmesi amacıyla hazırlanan, öğretim elemanları ile öğrencilerin birlikte çalıştıkları ve Malatya Yöresi Türkülerini konu alan albümün ikincisi de müzikseverlerle buluştu. Malatya türkülerinin seslendirildiği "Malatya Türküleri 2" albümü projesinin yürütücülüğünü Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer yaptı. Özenle seçilmiş ve birbirinden güzel örneklerin yer aldığı bu albümün tüm kayıtları, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Ses Kayıt Stüdyolarında gerçekleştirildi. İnönü Üniversitesi öğretim elemanları ile öğrencilerinin yer aldığı proje çalışması, Üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (BAP) tarafından desteklendi. Kültür ve Turizm Bakanlığından gerekli izinler alınarak hazırlanan "Malatya Türküleri 2" adlı albümde çoğu anonim 10 eser yer alıyor..