Üniversitemizde Arboretum Parkı 6524 defa okundu

Fiziki anlamda önemli gelişmeler sağlayan Üniversitemiz 40. yılında birçok yeni projeyi tamamlayıp hizmete sunmaya hazırlanıyor. Bu projelerden biri olan Arboretum Parkı'nın ilk aşaması yapay göletin çalışması tamamlandı.

Merkez Kampüsümüz içerisinde yaklaşık 45 hektar alan üzerinde kurulması planlanan ve içerisinde farklı tür ve çeşitte bitkilerin yer alacağı canlı bitki müzesi Arboretum Parkı'nın ilk aşaması olan yapay gölet çalışması tamamlandı.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz'ın koordinatörlüğünde yürütülen Arboretum Parkı projesinin ilk etabı olup, yaklaşık 3500 m2 alanı kaplayan ve bitme aşamasına gelen yapay göletin, maksimum 1.35 m derinliğe sahip olacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; göletin çevre düzenlemesi kısa sürede tamamlandıktan sonra Arboretum Parkı projesinin ikinci etabına geçilecek. İkinci etapta ise farklı tür ve çeşitte çok sayıda bitki dikiminin gerçekleştirilmesi yer alıyor. Önümüzdeki ilk bitki dikim mevsiminde Arboretum Parkı planına uygun olarak, farklı tür ve çeşitte bitki dikimleri yapılarak canlı bitki müzesi Arboretum Parkı'nın hizmete sunulacağı kaydedildi.