Üniversitemizin Sağlık Alanındaki Başarıları Skylife Sayfalarında 2034 defa okundu

Haziran sayısında Malatya'yı tanıtan Skylife, Üniversitemizin sağlık alanındaki başarılarına da yer verdi. Türk Hava Yolları tarafından çıkarılan aylık magazin dergisinin son sayısında Hasan Mert Kaya'nın kaleme aldığı "Eşi Bulunmayan Şehir: Malatya" başlıklı yazıda Malatya, değişik yönleriyle tanıtılıyor. "Yüzyılların birikimiyle demlenmiş kültürel zenginliklerine doğanın cömertliğini ekleyin; karşınıza Malatya çıkar!" spot cümlesiyle başlayan yazının alt başlıkları şöyle: "Geleneğin İzinde", "Kayısının Evinde", "Sağlık Dağıtan Kent", "Halı Şehri", "Dağcılıktan Raftinge", "Nemrut'un Komşusu". Skylife yazarı Hasan Mert Kaya, "Sağlık Dağıtan Kent" başlığı altında Üniversitemizin sağlık alanındaki başarılarına yer verdi: "Malatya şu günlerde sağlık turizmi ile öne çıkıyor. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, özellikle kalp sağlığı alanında Türkiye'nin en önemli ve en modern hastanelerinden biri olduğu gibi dünyada en fazla kalp müdahalesi ve en fazla karaciğer naklinin yapıldığı ikinci hastane. Bu nedenle bütün dünyadan gelen hastalar, Malatya'da şifa buluyor. Malatya ayrıca sahip olduğu içmeler ve kaplıcalarla da tam bir sağlık ve yenilenme merkezi."