Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın Katıldığı Toplu Açılış Töreni Görkemli Geçti 859 defa okundu

Bir takım temaslarda bulunmak ve hayata geçirilen yatırımların açılışını yapmak üzere Malatya'yı ziyaret eden Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, üniversitemize son dönemde kazandırılan hizmet binaları ve birimlerin toplu açılışını yapmak üzere İnönü Üniversitesindeydi. Üniversitemizin bu gururlu gününde düzenlenen törene katılan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan coşkuyla karşılandı.

Kongre ve Kültür Merkezimizde düzenlenen toplu açılış törenine başta Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik olmak üzere, üniversitemizin tüm akademik ve idari birim sorumluları, Malatya Milletvekilleri, Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, il mülki amirleri, öğretim üyeleri, çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, son dönemde üniversitemizde sağlanan huzur ve barış ortamının geleceğe dönük olumlu adımlar atılmasını sağladığını, bu atılımların en büyük göstergesinin de bugün açılışını yaptığımız, Malatya ve Bölgesinin önemli ihtiyaçlarını karşılayacak olan birimlerimiz ve hizmet binalarımızın oluşturduğunu aktardı. Diş Hekimliği Fakültesi, Devlet Konservatuvarı ve İnme Biriminin de aralarında bulunduğu bu çok önemli yatırımların üniversitemize olduğu kadar Malatya ve Türkiye'ye de büyük katkılar sağlayacağını aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, bu yatırımların gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen devletimize ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Üniversitelerin kısır siyasi çekişmelerden uzak, bilimin, sanatın ve kültürün yuvası kurumlar olarak düşünülmesi gerektiğini kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Çelik, üretilen bilginin toplumun her kesimiyle paylaşıldığı, bilimsel ve kültürel gelişmenin itici gücü olan bir üniversite kavramının hafızalara kazınması gerektiğini aktararak İnönü Üniversitesi olarak hedeflerinin bu çizgiyi yakalamak ve bu doğrultuda çalışmalar yapmak olduğunu vurguladı. Açılışı yapılacak olan birimlerimizi ve hizmet binalarımızı tanıtan ve önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, sağlanan huzur ve barış ortamının sağladığı güçle İnönü Üniversitesinin atılımlarına hız verdiğini ve önümüzdeki süreçte bu atılımların hızla devam edeceğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'in yaptığı konuşmanın ardından, açılışı yapılan birim ve hizmet binalarının tanıtıldığı kısa bir film seyredildi. Film gösteriminin ardından kürsüye Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan teşrif ettiler.
Konuşmasına İnönü Üniversitesinde sağlanan huzur ve güven ortamıyla birlikte üniversitenin asli fonksiyonlarına uygun işlemesini sağlayan üniversite yönetimimize teşekkürlerini ileterek başlayan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin gelişimine en büyük desteği üniversitelerin vereceğini aktardı. Bundan kısa bir süre önce hayal bile edilemeyen bir şeyi, Türkiye'nin tüm illerine üniversite kurmayı başardıklarını ve bu üniversitelerin içi dolu üniversiteler olarak önce şehirlerini sonra Türkiye'yi geleceğe taşıyacaklarını belirten Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye'yi kardeşçe kucakladıklarını, yatırımlarını bu yönde gerçekleştirdiklerini ve bu çizgide devam ederek memleketin her yöresine hizmet götürmeye devam edeceklerini vurguladı. Hiç kimseye karşı ayrım yapmadıklarını, yaratılanı yaratandan ötürü sevdiklerini ve tüm Türkiye'yi kucakladıklarını aktaran Başbakanımız, bu çerçevede gerçekleştirdikleri tarihi atılımların Türkiye'nin gelecek yıllara damga vurmasını sağlayacağını belirtti. Türkiye'nin her geçen gün daha da geliştiğini, bölgesinde ve dünyada etkisini artırdığını, son gelişmelerle birlikte daha söz sahibi bir ülke konumuna geleceğini belirten Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türk insanına imkânlar tanındığında neler yapabildiğini bugün İnönü Üniversitesindeki açılışını yaptığımız birimlerin somut olarak gösterdiğini aktardı. İnönü Üniversitesi'nin Malatya ve Bölgesi için önemine değinen Başbakanımız, birçok önemli şahsiyet yetiştirmiş Malatya'nın bu güzide kurumunun artık Türkiye'yi de ileriye taşıyacak bir kimliğe büründüğünü açıkça gördüklerini aktararak Malatya insanının ve işadamlarının İnönü Üniversitesine her zaman destek olmaları gerektiğini kaydetti.

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının ardından Toplu Açılış Törenine geçildi.

Önümüdeki dönemde Malatya ve Bölgesine büyük hizmetler sunacak olan birimlerimiz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanımız Mehmet Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya Milletvekilleri ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın kestikleri kurdeleyle açıldı.

Toplu Açılış Töreninin ardından, açılışı yapılan birimlerimizden birisi olan Tıp Fakültesi Amfi Bloğunu da gezen ve bilgiler alan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rektörlük makamında ağırlandıktan sonra programına devam etmek üzere üniversitemizden ayrıldı.