Üniversitelerarası Bilardo Türkiye Şampiyonası Yapıldı. 1920 defa okundu

Üniversitelerarası Bilardo Türkiye Şampiyonası İnönü Üniversitesinde yapıldı.

İnönü Üniversitesi Bilardo Salonunda gerçekleştirilen Üniversitelerarası Bilardo Türkiye Şampiyonası'nın açılış törenine Malatya Valisi Vasip Şahin, Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, rektör yardımcısı Prof. Dr. Asım Künkül, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Sadi Fındıklı, Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Münir Kurudirek, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Ömer Çelik, Şube Müdürü Salih Coşar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Vasip Şahin, Üniversitelerarası Bilardo Türkiye Şampiyonası'nın Malatya'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve tüm sporculara başarı dilleklerini iletti.

Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir ve Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Münir Kurudirek ise yaptıkları konuşmalarda, şampiyonanın barış, dostluk ve kardeşlik duyguları içerisinde sporun ruhuna yakışır biçimde yapılmasını temenni ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Vasip Şahin'in bilardo topuna vuruşuyla başlayan Üniversitelerarası Bilardo Türkiye Şampiyonasına bay ve bayan sporculardan oluşan toplam 21 üniversite katıldı.

28 Nisan ile 1 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonada İnönü, Hacettepe, Akdeniz, Anadolu, Bayburt, Fırat, Iğdır, İstanbul, Karadeniz Teknik, Orta Doğu Teknik, Pamukkale, Sinop, Başkent, Özyeğin, Yeditepe, Çankaya, Doğu Akdeniz, Düzce, Sütçü İmam, Yıldız Teknik ve Adnan Menderes Üniversitesi mücadele verdi.