Osman Çelebi İş Hayatı ve Pazarlamada Yeni Trendleri Anlattı 1345 defa okundu

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından "İş hayatı ve Pazarlamada Yeni Trendler" başlıklı konferans düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Al Baraka Türk Katılım Bankası Ticari Krediler Müdürü Osman Çelebi'nin konuşmacı olduğu konferansa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici, öğrencilerin üniversite hayatı boyunca öğrendikleri bilgileri aynı zamanda tecrübe ile bütünleştirmelerini sağlamak amacıyla fakülte olarak alanında birikim ve tecrübe sahibi değerli konukları öğrencilerle buluşturduklarını ifade etti. Bu bağlamda davetlerine icabet eden Osman Çelebi'ye teşekkürlerini iletti.

Konferansında, mevsimsellik etkisinden arındırıldığında işsizlik oranının 2013 Aralık ayında %9,8'den %9,4'e düştüğünü belirten Osman Çelebi, "Genç işsizlerde ise durum şu: Bugün işgücü piyasasına 1995 yılından önce doğanlar girmektedir. Ve her yıl ortalama 800 bin kişi işgücüne katılmaktadır.  Bu tutarda istihdam oluşturabilmek için ortalama %7-8 oranında büyümek gerekir. Çünkü her bir puanlık büyüme 80 bin ile 120 bin kişi istihdam oluşturabiliyor. Bu da çok kolay değil. Dolayısıyla gençler iş bulamamaktan şikâyetçidir. Diğer taraftan işadamları ve sanayiciler ile görüştüğümde onlarda kaliteli ve iş bilen eleman bulamamaktan şikâyetçi olmaktadırlar. Bu durum bize şunu gösteriyor; diploma gerekli ama tek başına yeterli değil." şeklinde konuştu.

Gençleri nasıl bir iş dünyasının beklediğini ve bu dünyada başarılı olabilmek için şimdiden ne yapmak gerektiği konusunda ayrıntılı bilgiler veren Osman Çelebi, konferansın sonunda öğrencilere şu önerilerde bulundu: Kendine, ailene, işine, inanç ve ilkelerine sımsıkı sarıl. Yaşamında onlara her zaman ihtiyacın olacak. Kendi gelişim yolculuğunu disiplinli bir şekilde, sürekli yaşa, ya başarılı olmak için vites büyüteceksin, ya da arazinin verdiği hıza rıza göstereceksin. Tercihin vites büyütmek olsun.