İnönü Üniversitesi Geleneksel Halk İlaçları Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu 1287 defa okundu

Dünyada ve Türkiye'de tıp tarihinde kullanılmış ve hâlen kullanılmakta olan geleneksel halk ilaçlarını araştırmak, bu ilaçları geliştirmek ve modern tıbbın hizmetine sunmak amacıyla kurulan "İnönü Üniversitesi Geleneksel Halk İlaçları Uygulama ve Araştırma Merkezi"nin (GEHAM) ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

10.03.2014 Tarih ve 28937 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte, söz konusu Merkezin amaç ve faaliyet alanları şu şekilde belirleniyor: Türkiye'nin bitkisel drog ve geleneksel ilaç potansiyeli ve kaynaklarını araştırmak, veri tabanı ve koleksiyonlar oluşturmak, analiz, tanımlama, ölçü ve standartları belirlemek ve değerlendirmek, Türkiye'de kullanılan doğal ilaçların taranmasına yönelik çalışmalarda bulunmak, öğretim elemanlarının veya kamu ve özel kuruluşların bilimsel araştırmalarına destek vermek, bitki ve ilaç konusunda her türlü bilimsel çalışmalar ve eğitim yapmak...