Turgut Özal Tıp Merkezi Yenilenen İki Servisi Daha Hizmete Açtı 1317 defa okundu

Turgut Özal Tıp Merkezinde servislerin %70'inin yenilendiği açıklandı.
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları ve Enfeksiyon Hastalıkları Servisleri yapılan renovasyon sonrası yeniden hizmete açıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, akademik ve idari personel katıldı.

Yapılan çalışmalardan dolayı hastane yönetimi ve çalışanlarını tebrik eden Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, sosyal olarak önemli olduğu gibi hastane işletmeciliği açısından da önemli olan koğuş sisteminden oda sistemine geçişin önemine vurgu yaptı. Dünyada artık koğuş sisteminin bittiğini belirten Rektör Prof. Dr. Çelik, "Umuyorum ki bu senenin sonunda Turgut Özal Tıp Merkezinin bütün servisleri yenilenmiş olacak ve hastalarımız daha konforlu, daha medeni şartlarda sağlık hizmeti alacaklardır. Sağlık turizmine yönelik beklentilerimizin cevap bulabilmesi için hastanemizin daha modern bir yapıya kavuşturulması ve yeterlilik düzeyinin arttırılması gerekmektedir. Hastanemizin servislerinin yenilenmesinde, Malatyalı hayırsever işadamlarımızın da önemli katkısının olduğunu belirterek bu manada önceki ve bugünkü hastanemiz yöneticilerine, hekimlerimize, tüm çalışanlarımıza ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yapılan her işin bir amacının olduğunu vurgulayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, "Hastane ekibi olarak biz bu yola çıkarken dışarıda kimsesi olmayan hastaları ve hiçbir varlığı olmayan hastaların diğer hastalarla eşit şartlarda hizmet almalarını sağlamayı amaçladık. Bu işe başlarken dikkatli bir iş yapmalıydık ve geriye dönüşü olmamalıydı. Biz gittikten sonra da devam etmelidir. Yenilediğimiz servislerimizin 18'incisini açmakla çok mutluyuz. Yıllar sonra bile bu tür yenilikçi ortamlarda hizmet gören hastalar bizi tanımasalar dahi 'Allah razı olsun' diyeceklerdir. Bu da bizim için yeterlidir. Ama şunu unutmamak lazım; huzur olmayan yerde iyi bir hizmet de olmaz. Ben huzurlarınızda Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Hocamızın bizlere sağladığı huzur çok önemlidir. Şayet bu huzuru yakalamış olmasaydık, bu hizmetlerin hiç birini yapmamız mümkün değildi. Bu yapılan hizmetlerin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezinde yapılan yenilik ve düzenlemelerle ilgili bilgiler veren Başhekim Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan şöyle konuştu: "Hastanede çok büyük açılışlar yapıyoruz ve bununla birlikte rutin sağlık hizmetlerini de aksatmadan hastanemizin renovasyonunu, yeniden düzenlenmesini ve odaların dizaynını yapıyoruz. Bu renovasyon sistemimizin en önemli özelliği ise yoğun bakımlarımızı ve servislerimizi yeniliyor olmamızdır. 18'inci servisimizi yenilemişiz. 5'li odaları 2'li odalara çevirdik. Odalara bölünmüş yeni bir hastane oluşturulmuştur. Toplam 17 yoğun bakıma tek tek el atılmış, genişletilmiş; gaz sistemi, oksijen sistemi, elektrik sistemi yeni baştan düzenlenmiştir. Bu süreç içerisinde 50 öğretim üyesi odası ile 35 poliklinik odamız da yenilenmiştir. Şu an tamamlanmak üzere olan 3 tane servisimiz vardır. Hastanenin havalandırma sistemi ile ilgili çeşitli sıkıntıların olduğunu dillendiren bazı vatandaşlarımıza da bu manada herhangi bir problemin olmadığını ifade etmek istiyorum. Bu anlamda modern bir donanıma sahibiz. Hiç kimsenin aklına zerre kadar soru işareti gelsin istemiyoruz. Bu düzenlemeleri yaparken hastanemizin teknik işleyişinde herhangi bir bozulma olmamaktadır. Hastanemizin % 70'lik kısmını yeniledik ve bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hilal Ermiş ve Enfeksiyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bayındır, yıllardır hizmet veren servislerin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu belirterek serviste koğuş sisteminden oda sistemine geçilmesinin özellikle enfeksiyon riskini önleme açısından önemli olduğuna vurgu yaptılar.

Yapılan konuşmalardan sonra yenilenen Göğüs Hastalıkları ve Enfeksiyon Hastalıkları Servislerinin açılışları yapıldı.