ABD Kültür Ataşesi`nden Rektörümüze Ziyaret 689 defa okundu

ABD Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Brad Horn, bilimsel ve akademik çalışmalar hususunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak adına Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'i makamında ziyaret etti.

Üniversitemizin gelişmekte olan birimlerinden Yabancı Diller Bölüm Başkanlığında ortaya konan bilimsel ve akademik gelişmeleri yerinde görmek ve katkıda bulunmak adına Bölüm Başkanlığımızı ziyaret eden ABD Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Brad Horn, yapılan çalışmalarla ilgili olarak üniversitemize verebilecekleri desteklerin ayrıntılarını konuşmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'i ziyaret etti. Yabancı Diller Bölüm Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Selahattin Bakan'ın da hazır bulunduğu ve samimi bir havada geçen ziyarette, ABD Büyükelçiliği'nin üniversitemize verebileceği bilimsel ve akademik desteklerin üzerinde duruldu. Görüşmenin sonunda ortaya çıkan tablo üniversitemiz adına sevindiriciydi. Buna göre ABD Büyükelçiliği, Yabancı Diller Bölüm Başkanlığımız içerisinde kurulacak olan kütüphaneye İngilizce kitap temin edecek, bununla birlikte üniversitelerarası akademisyen değişimi çerçevesinde Yabancı Diller Bölümümüze iki Amerikalı eğitimci gönderilecek, ayrıca 2010 yılı yaz döneminden itibaren başlamak üzere akademisyenlerimize yönelik yaz eğitim kursları düzenlenecektir. Böylelikle Yabancı Diller Bölüm Başkanlığımız yapılacak olan bu çalışmalarla birlikte daha da kaliteli bilimsel ve akademik çalışmalara imza atmış olacak. Böylesine sevindirici sonuçları olan ziyaretin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, ABD Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Brad Horn'a ziyaretlerinin anısına Geleneksel El Sanatları Bölümümüzce hazırlanan çini bir tabak hediye etti.