Karabük Üniversitesi Öğrencileri Kampüsümüzü Gezdi 1558 defa okundu

Gençlik ve Spor Bakanlığının başlattığı, yürütücülüğünü Doğu ve Güneydoğu illerimizdeki üniversitelerin yaptığı "Ülkem için 10 Gönüllü Gün, 1000 Gönüllü Genç" adlı proje çalışmaları devam ediyor. Aynı proje kapsamında, Malatya'da da çalışmalar sürdürülüyor. İnönü Üniversitesinin yürüttüğü "Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri" de bu proje kapsamında yer alıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının maddî destek sağladığı, İnönü üniversitesinin yürütmekte olduğu ve dezavantajlı kesimden öğrencilere sportif ve sosyal etkinliklerle sürdürülen 'Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri' projesi dâhilinde, Melekbaba Gençlik Merkezi'ne kayıtlı 200 kadar öğrenci, Karabük Üniversitesinden katılan 18 gönüllü üniversite öğrencisiyle birlikte 10 günlük bir program gerçekleştirileceği açıklandı.

Proje Koordinatörü ve İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Çakan, proje ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği, İnönü üniversitesinin yürütmekte olduğu ve MÜMDER desteği ile dezavantajlı kesimden öğrencilere sportif ve sosyal etkinliklerin yapılmasını amaçlayan 'Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri' isimli proje, ülkemizin ve milletimizin geleceği olan çocuklarımız için çok önemli bir projedir. Bu amaçla Melekbaba Mahallesinde açılan Gençlik Merkezi'nde, etüt salonları, bilgisayar sınıfı, kütüphane ve oyun salonları oluşturuldu. Gençlik Merkezi'ne kayıtlı 300'e yakın kursiyer öğrenciye okul derslerine takviye kurslar verilirken, diğer yandan futbol, basketbol, voleybol ve tekvando kursları da düzenleniyor."

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Celal Çakan, sürdürülen 'Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri' isimli projenin amaç ve kazanımlarını hakkında da bilgi verirken, "Gençlik Merkezine kayıtlı 300'e yakın kursiyer öğrencilerimizin sosyal yönden gelişmelerini sağlamaları, geleceğe yönelik planlarını oluşturmaları konusunda da rehberlik yapılmaktadır. Proje kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından seçilen Karabük Üniversitesinden 20 kadar gönüllü kız öğrenci Malatya'da bulunmaktadır. Misafir öğrenciler ile Melekbaba Gençlik Merkezimizdeki çocuklarımız 1-10 Şubat tarihleri arasında birtakım etkinlikler yapacaklardır. Bu program çerçevesinde Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destek Şubesinin de katkıları ile İnönü Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde, Malatya AVM'de, Darende ve Doğanşehir ilçelerimizde oyun, eğlence, resim, müzik çalışmaları ve sportif faaliyetlerden oluşan çeşitli etkinlikler yapılacaktır. Ayrıca; Sevgi Evleri ve Huzurevi ziyaretleri gerçekleştirilecektir. Bu tür sosyal projeler ile ülkemiz insanı arasındaki bağlar kuvvetlenecek, insanlarımız birbirini tanıdıkça birbirini daha iyi anlayacak ve hepimizin bu topraklarda birlik-beraberlik içerisinde yaşamamıza bir engel olmadığı daha iyi anlaşılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Projeye destekleri olan bütün kurum, kuruluş ve kişilere de teşekkürlerini sunan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Celal Çakan, "Bu projeyi hayata geçiren ve projeye maddî destek sağlayan başta Gençlik ve Spor Bakanımız ve Bakanlık personeli olmak üzere, göreve geldiğinden beri proje üretilmesi konusunda teşvikte bulunan ve bu projemizde de maddî-manevî desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'e, ayrıca projede görevli bütün arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Proje kapsamında Malatya'da bulunan öğrenciler, İnönü Üniversitesi Merkez Kampüsü gezilerinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Künkül'ü de ziyaret ettiler.