Hamza Yerlikaya, Üniversite Öğrencileriyle Söyleşi Yaptı 1445 defa okundu

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun "BESYO Kariyer Günleri" etkinliğine katılan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya öğrencilerle söyleşi yaptı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşiye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Yusuf Türköz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, BESYO Müdürü Prof. Dr. Davut Özbağ, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşi öncesi teşekkür konuşması yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Davut Özbağ, yoğun programı arasında İnönü Üniversitesi öğrencileri ile söyleşi yapma davetini kabul ettiği için Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'ya ve programa icabet eden tüm katılımcılara teşekkürlerini ifade etti.

Kendi öz geçmişinden bahsederek söyleşiye başlayan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, aslen Sivaslı ancak 1976 İstanbul Kadıköy doğumlu olduğunu söyledi. 1985-1986 yıllarında İstanbul Demirspor Kulübünde spor yapmaya başladığını belirten Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "1990'lı yıllarda büyüklerde milli takımı temsilen Avrupa ve dünya şampiyonası ölçeğinde spor yapma imkânım oldu. 2007 yılında geçirdiğim bir sakatlık nedeniyle spor yaşantıma son vermek zorunda kaldım. Daha sonra memleketim Sivas'tan TBMM 23. Dönem Milletvekilliğine seçildim. Şimdi ise Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı olarak hizmetime devam etmekteyim. Ömer ve Hamza adında iki çocuğum bulunmaktadır." dedi.

Bugüne kadarki başarısının altında azim, kararlılık, inanç ve dik duruşun yattığını ifade eden Hamza Yerlikaya, "Elde etmek istediğiniz şey için azmeder ve bunun için çok çalışırsanız başaramayacağınız hiçbir şey olmaz. Ancak gerçekten çok çalışmalısınız. Ne olursa olsun her konuda şampiyon olmalısınız. Çünkü tarihte, bronz ve gümüş yazmaz, ancak altın yazar. Yani ikincilik ve üçüncülük bile değil ancak birincilikle elde ettiğiniz başarılar tarihte hep sizden bahseder. Ben kazandığım her mücadelenin ikinci gününde aynı azim ve kararlılıkla bir sonraki mücadeleye hazırlandım. Hayatımda rehavete yer vermedim. Siz de başarmak istiyorsanız çok çalışın." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sordukları çeşitli sorulara cevap vererek söyleşisini tamamlayan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir tarafından teşekkür plâketi verildi.