Meslek Yüksekokullarımız Adını Taşıdığı İlçelerde Hizmet Verecek 1210 defa okundu

1997 yılında kurulan ve eğitim-öğretim faaliyetini hâlen Battalgazi Kampüsünde sürdüren İnönü Üniversitesi Akçadağ Meslek Yüksekokulunun Akçadağ ilçesine taşınması ile ilgili olarak başlatılan girişimlerde önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz.

Rektörlüğümüzün sürdürdüğü çalışmalar ve Malatya Milletvekili Sayın Ömer Faruk Öz'ün de değerli katkıları ile Akçadağ Meslek Yüksekokulumuza 25.000 metrekare arsa tahsisi yapıldı.

Akçadağ İlçesinde yapılacak olan ve Üniversitemizce projelendirilen Akçadağ Meslek Yüksekokulu binasının yapımı için ayrıca hemşerimiz İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ile Mahmut Mücahit Fındıklı'nın katkılarıyla 6 Milyon TL, Üniversitemizin diğer kalemleri için ise 1,5 Milyon TL olmak üzere toplam 7,5 Milyon TL ek ödeneğin tahsisi sağlandı. 2014 yılında inşaatına başlanacak olan Akçadağ Meslek Yüksekokulu ile birlikte diğer Meslek Yüksekokullarımız da bundan sonra eğitim-öğretim hizmetlerini adını taşıdıkları ilçelerimizde verecektir.

2014 yılında üniversitelere ayrılan bütçe miktarı sıralamasında 275.299.000 TL ile 18. sırada yer alan Üniversitemiz, değerli milletvekillerimizin özverili destekleriyle alınan 7,5 Milyon TL ve Turgut Özal Tıp Merkezi Güneş Enerjisi Santrali için kendi öz gelirlerimizden ayırdığımız 20 Milyon TL ile beraber bütçesini 302.799.000 TL'ye yükseltmiştir. İnönü Üniversitesi, sahip olduğu bu bütçeyle, Türkiye'nin 14. büyük bütçeye sahip üniversitesi olmuştur.

Bu bağlamda, İnönü Üniversitesi olarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine, değerli katkıları nedeniyle milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.